Vodkás spagetti

Hozzávalók:

½ kg darált marhahús

1 hagyma

3 cikk fokhagyma

½ kg paradicsom vagy paradicsomkönzerv

Fűszerek (só, bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű)

½ deci vodka

2 kanál olivaolaj

1 pohár (200 ml) tejföl

Reszelt sajt a tálaláshoz

Kb. ½ kg spagetti

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk az olajon megpároljuk,a fokhagymát vékony karikákra vágjuk, azt is hozzáadjuk. A marhahúst a hagymán zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot vagy a konzervet (nem paszta vagy lé, kockára vágott paradicsom). Fűszerezzük és hozzákeverjük a vodkát is. Miután 5 percet rotyogott, eloltjuk alatta a tüzet és hozzákeverjük a tejfölt.

A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük.

Tálaláskor a szószra reszelt sajtot szórunk.

Gyermekeknek nem ajánlom, de mivel a votka alkoholtartalma elfő 5 perc alatt, utána lehet vezetni. 😀

Az  ital különben fűszer ebben az ételben is: fanyar, kesernyés ízt kölcsönöz a szósznak, amit a tejföl ellágyít kissé.

9 hozzászólás

  1. :)) Majd ha 18 évesek lesznek a babszemek. Vagy 21-ig kell várni? Egyébként ettek belőle, természetesen külön tálba szedtem a részüket, még mielőtt nagyon felnőtt kaja lett volna belőle (a bolognai spagettiszósztól csak annyiban különbözik, h. nem tettem belé murkot. nem bánták a babszemek.)

    Válasz

Hozzászólás