Hozzávalók:
½ kg darált marhahús
1 hagyma
3 cikk fokhagyma
½ kg paradicsom vagy paradicsomkönzerv
Fűszerek (só, bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű)
½ deci vodka
2 kanál olivaolaj
1 pohár (200 ml) tejföl
Reszelt sajt a tálaláshoz
Kb. ½ kg spagetti
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk az olajon megpároljuk,a fokhagymát vékony karikákra vágjuk, azt is hozzáadjuk. A marhahúst a hagymán zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot vagy a konzervet (nem paszta vagy lé, kockára vágott paradicsom). Fűszerezzük és hozzákeverjük a vodkát is. Miután 5 percet rotyogott, eloltjuk alatta a tüzet és hozzákeverjük a tejfölt.
A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük.
Tálaláskor a szószra reszelt sajtot szórunk.
Gyermekeknek nem ajánlom, de mivel a votka alkoholtartalma elfő 5 perc alatt, utána lehet vezetni. 😀
Az ital különben fűszer ebben az ételben is: fanyar, kesernyés ízt kölcsönöz a szósznak, amit a tejföl ellágyít kissé.
Vodka
Ajaj… Javítottam. Sajnos az én fülemnek a votka volt vodkásabb. 😀 Mindenképp köszönöm a helysbítést.
Guszta, de a vodkát én inkább aperitifként meginnám.
Ez a recept a következő babszemanyu rovatba van-e? 😀
:)) Majd ha 18 évesek lesznek a babszemek. Vagy 21-ig kell várni? Egyébként ettek belőle, természetesen külön tálba szedtem a részüket, még mielőtt nagyon felnőtt kaja lett volna belőle (a bolognai spagettiszósztól csak annyiban különbözik, h. nem tettem belé murkot. nem bánták a babszemek.)
Mért nem jó a paradicsomlé?
Van valami nalam (a blogon) ami a tied:). Kukkints be!
Tetszik az újításod a vodkával.Én még új vagyok a blogírok között, nézz be hozzám is ha kedved van.
Szia, Réka, vár nálam egy meglepetés!:) Nézz be hozzám!:)