Savanyú uborkaszósz

Hozzávalók: 1 üveg ecetes uborka, 1 kicsi hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 kanál vaj, 1 kanál liszt, 2-3 dl tej/tejszín/sürített tej/joghurt (ízlés szerint), só, bors, friss csombort és kapor (szárított is lehet).

Elkészítés: a hagymát apróra vágjuk, megpároljuk a zsíradékban, a fokhagymát is apróra vágjuk, kicsit megforgatjuk a dinsztelt hagymában. Az uborkát lecsepegtetjük, lereszeljük a nagylyukún (alternatíva. apróra vágni). Megforgatjuk a hagymába, 1 percet pároljuk. Ha hígabb szószt szeretnénk, hozzáönthetünk az ecetes léből is.

A lisztet elkeverjük egy kevés tejjel, és elkeverjük a szószban. Tovább hígíthatjuk, ha szükséges. A joghhurttól savanykásabb, a tejszíntől édeskésebb lesz. Fűszerezzük és melegen tálaljuk főtt szárnyashúshoz.

Reklámok

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s