Ujjgyakorlat: olivabogyós halleves

Hozzávalók:

500-750 gr halfilé (fagyasztott is lehet)

2 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

1 közepes burgonya

1 közepes hagyma

150 gr nagyszemű, fekete olajbogyó

fél citrom leve

szárított petrezselyemzöld

szárított léstyánlevél

Bors

Elkészítés:

A hagymát és a karikára vágott répát, petrezselymet feltesszük főni. Amikor félig puha,hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát és a halfiléket. Amikor készre fő, hozzáadjuk az olivabogyókat is. Citrommal, szárított zöldfűszerrel ízesítjük, illetve ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.

Megjegyzések:

Azért ujjgyakorlat, mert ez a receptszabvány, amiben írnom kellene… Nehezen megy. A répa murok, a burgonya krumpli csak azért is!

Számomra egy ételről írni nem elsősorban a hozzávalókat és az elkészítést jelenti, hanem inkább a sztorit.Még a fotóhoz sem ragaszkodom, csak ahhoz, h. elmondjam, hogyan találkoztam az étellel, miért szeretem, milyen apróságokat újítottam elkészítésekor, stb.

Most pótolom a hiányérzetem. : ) Nagyon sokszor készítettem már halcsorbát, nagyon szeretem. Apukámtól tanultam, ő pedig egy régi szakácskönyvből, talán. A “klasszikus” receptet is megírom hamarosan. Nos, ez mégsem lett csorba: elég kevés zöldség volt benne, a hagymát egészbe főztem bele és nem korpaciberével savanyítottam, hanem citrommal (hogy legyen gyermekbarát). A lé szép áttetsző és a citrom-olajbogyó páros mediterán  jelleget kölcsönöz ennek a levesnek. Szabadalmaztatom, és máskor is készítek ilyent.

Advertisements

2 hozzászólás

  1. kövi sára said,

    január 13, 2011 - 12:23 de.

    was für Kinder gut ist
    kann nicht für Erwachsene schlecht sein 😀

  2. reku said,

    január 13, 2011 - 12:29 de.

    ááááá, fordítást is, plíííz.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: