A farsangi fánk

Ma farsangi mulatságon voltunk. Végigkóstoltam minden fánkot. Hát lehet, hogy szerénytelenség, de meg kell mondanom itt és most: az enyém volt a legfinomabb. Nem szívta meg magát olajjal s nagyon kell bele a vanília és a citromhéj… Melegen ajánlom!

Hozzávalók: fél kiló liszt, 1 csupor tej, negyed kocka vaj, 3 kanál tejföl, egy tasak száraz élesztő, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 egész tojás, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz.

Elkészítés: összedolgozzuk a tésztát, jól kigyúrjuk, kb kétszeresére kelesztjük, kiszaggatjuk, további fél órát pihentetjük, forró olajban kisütjük.

Tippek: langyos tej, olvasztott vaj, miután felforrosodik az olaj, a tüzet kisebb fokozatra állítjuk, a felső felét tesszük elősször az olajba, szalvétán csepedtetjük le, csak akkor szórjuk meg, amikor majdnem teljesen kihűlt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: