Bánica reloaded

Erről a sós palacsintáról volt már szó itt. Az adagokat viszont ma már ekként javasolom:  egy tasak réteslap (talán 24 db.),  fél kiló telemea, 3 pohár (600 ml) joghurt, 2-3 egész tojás, 7 kanál olaj, 3 púpozott kanál liszt, fél kiskanál  szódabikarbona, kioltva citrommal vagy ecettel.

Az elkészítés nagyvonalakban megegyezik, de újabban sütőpapírt teszek a csigába tekert palaszinták alá, előmelegített sütőben nagy lángon sütöm (max fél óra) és ha túl kevés a töltelék, a maradék lapokat mindenféle kísérleti töltelékkel töltve odaférkőztetem az óriáspalacsinta mellé.

Még mindig aludtejet javasolok hozzá.

Reklámok

Egy hozzászólás

  1. Bulgáriába belezúgtam a bánicába 🙂 Nem tekerve készítették, hanem rétegezve, ott ahol voltunk.Hamarosan elkészítem én is, mert nagyon kívánom 🙂

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s