Édesanyám püspökkenyere

A gyerekek nagyon szeretik ezt a süteményt. Soknak tűnhet a tojásmennyiség, de nincs bennes sütőpor, szódabikarbona, semmi mesterséges. Sajnos nem kalóriaszegény. 😉

Hozzávalók:

9 tojás

1 és fél csésze liszt

1 és fél csésze cukor

9 és fél evőkanál olaj

1 nagy citrom leve és héja

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, hozzákeverjük a citrom levét és héját is. A tojások fehérjét felverjük egy késhegynyi sóval és a cukorral (fokozatosan szórjuk bele). Mindkét masszát óvatosan összevegyítjükés hozzáadjuk a lisztet is. Két formába osztjuk és 180 fokon kb. fél órát sütjük (tűpróbáig).

Reklámok

4 hozzászólás

  1. Egészen biztos, hogy 9 és fél CSÉSZE olaj kell ide? Egy csésze legalább 2 deci (de alapból 250 ml-nek venném), ez pedig kilenccel beszorozva 2 (+/- valamennyi) liter körül lesz. 2 liter olaj + a tojások másfél csésze liszthez? Egyre inkább azt hiszem, hogy evőkanálra gondoltál. Vagy nem? 😕

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s