Tökleves

Édesanyám szokta főzni. Talán a húgától tanulta, nem is tudom pontosan. A lényeg az, hogy mi is felvesszük a családi menübe.

Hozzávalók (kb. 8 személyre)

1 hagyma

1 kanál vaj vagy olaj

3 közepes tök

1. piros paprika (kaliforniai, paradicsompaprika; kápia is lehet, de annak a héja sokkal keményebb)

1 csokor kapor

1 tojás

5-6 kanál liszt

Tejföl vagy joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát és a piros húsú paprikát megdinszteljük a zsíradékon. A tököt meghámozzuk, ha idősebb eltávolítjuk a maját, lereszeljük a nagylyukú reszelőn, a hagymával fedő alatt pároljuk 2-3 percet. Felöntjük forró vízzel. A lisztből, tojásból késhegynyi sóval lisztgaluskát keverünk, beleszaggatjuk a levesbe. Amikor a galuska is elkészül, rászórjuk az apróra vágott kaprot. Tálaláskor tejfölt vagy joghurtot keverünk hozzá.

Reklámok

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s