Tökleves

Édesanyám szokta főzni. Talán a húgától tanulta, nem is tudom pontosan. A lényeg az, hogy mi is felvesszük a családi menübe.

Hozzávalók (kb. 8 személyre)

1 hagyma

1 kanál vaj vagy olaj

3 közepes tök

1. piros paprika (kaliforniai, paradicsompaprika; kápia is lehet, de annak a héja sokkal keményebb)

1 csokor kapor

1 tojás

5-6 kanál liszt

Tejföl vagy joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát és a piros húsú paprikát megdinszteljük a zsíradékon. A tököt meghámozzuk, ha idősebb eltávolítjuk a maját, lereszeljük a nagylyukú reszelőn, a hagymával fedő alatt pároljuk 2-3 percet. Felöntjük forró vízzel. A lisztből, tojásból késhegynyi sóval lisztgaluskát keverünk, beleszaggatjuk a levesbe. Amikor a galuska is elkészül, rászórjuk az apróra vágott kaprot. Tálaláskor tejfölt vagy joghurtot keverünk hozzá.

Reklámok

2 hozzászólás

  1. ottis said,

    augusztus 15, 2010 - 7:05 du.

    de jó, nem ismerem recept, mentem is a receptet!

  2. reku said,

    augusztus 16, 2010 - 11:30 de.

    nagyon könnyű nyári leves, remélem nektek is ízlik majd!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: