Pacalleves pacal nélkül

Valahol láttam egy receptet, de persze nem jegyeztem le a részleteket, így ismét improvizálnom kellett.
Főztem egy velőscsontot murokkal és zellergyökérrel, szemes feketeborssal és 5-6 cikk fokhagymával, egy hagyma is volt a lében és kevés só is. Kb. egy óra lassú tüzön főzés után leszűrtem a levest, visszatettem a tűzre, és belefőztem kb. fél kiló laskára vágott Pleurotus gombát (Laskagomba). Ez is főtt kb. 10 percet, közben ízesítettem korpaciberével (bors magic), száraz léstyánnal, fagyasztott kaporral és friss petrezselyemmel. A végén tojás+tejföl habarás került bele és további 5-6 cikk összezúzott fokhagyma.
Nagyon finom. Bár szerintem az íze nem hasonlít a pacalleveshez.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: