A mai spenótos finomság

Egy barátném nemrég felhívta a figyelmem egy spenótos blogra. Ma kezdtem el böngészni, mert a héten másodszor kerül spenót az asztalra, kicsi újdonságra vágytam…

A kiválasztott recept nagyon hasonlít a spenótos quiche-hez, vagyis a franciák 2 dl. tejszínt is kevernének hozzá és réteslapban sütnék ki. Nekem mindezek nem álltak rendelkezésemre, de már nem először készítek olyan “kíst”, ami nem is látott réteslapot, mert helyette a kivajazott tepsibe szórok egy kis prézlit, ezután kerül bele a massza.

Hozzávalók

(az adagokkal nem nagyon foglalkoztam, de kb. ennyi lehetett)

Kb. 50 dkg spenót

6 tojás

1 dl tej

1 fej hagyma

3 cikk fokhagyma (többet is megbír!)

kb. 30 dkg sajt (többet is megbír!)

kb. 20 dkg spagettitészta

kevés olivaolaj, só, bors

Elkészítés:

Fűzzük meg a spagettit enyhén sós vízben és hideg vizzel mossuk le. A spenótot forrázzuk 5 percig, majd szűrjük le (Ha fagyasztott spenót, olvasszuk ki). Melegítsük elő a sütőt közepes hőmérsékletűre. A tojást keverjük simára 1 dl tejjel. Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, kevés olivaolajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük el őket a reszelt sajt felével és a kinyomkodott, felaprított spenóttal és a spagettivel. Fűszerezzük sóval, borssal. Öntsük hozzá a tojást+tejet, majd egy kivajazott, prézlivel meghintett formába öntsük bele a masszát. A tetejére jön a sajt másik fele.

Kb. 30 perc alatt átsül, majd tálalható. Hidegyen is kitűnő!

Megjegyzés: legközelebb azt hiszem teszek hozzá egy kis bazsalikomot is.

Advertisements

4 hozzászólás

  1. klematisz said,

    november 11, 2008 - 2:47 du.

    Finomnak tűnik a recept, főleg, hogy spagettivel van, majd ki fogom próbálni, de csak jövőre, mert lusta voltam és nem fagyasztottam le spenótot télire 😦

  2. réku said,

    november 11, 2008 - 5:14 du.

    Klematisz, én találtam friss spenótot az aprózárban! Fagyasztott spenót pedig a legtöbb bevásárlóközpontban kapható.

  3. klematisz said,

    november 11, 2008 - 6:29 du.

    Mondassz te valamit 🙂

  4. I.Réka said,

    december 10, 2008 - 9:47 du.

    Na. Az ízéről még nem tudok nyilatkozni, most van a cucc a sütőben. De, hogy mennyi mosatlant hagy maga után, hááát, az nem közönséges. És volt fagyasztott spenótom! Mert ha nem lett volna, akkor még egy edény a pucoláshoz, ey a főzáshez, lapító és az a famicsoda a felvágáshoz… még ennyi mosatlan lenne pluszba.
    Remélem megérte, erről később nyilatkozok 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: