Éva néni egreslevese

Szeretek a piaci árusokkal barátkozni. Néha egészen jó recepteket tanulok tőlük. Az alább következő egresleves is ilyen szerzemény. Savanykás, üdítő íz, most kezd érni az egres, rajta tehát, próbáljátok ki ti is!

Csirkeaprólékból, kifilézett csibemell, comb stb. csontikáiból, bőr-részéből fözöl egy levest 2 murokkal, 1 petrezselyemmel, egy kis hagymával, 1 darabka zellerrel, sóval. Amikor elkészül, beledobsz egy nagy csupornyi félig érett egrest (előtte megmosni, lecsipkedni a bajszát s a pici szárait), eloltod a tüzet. Készítesz hozzá 1 tojássárgájóból és 2-3 kanál tejfölből egy habarást, belekevered, a tetejére szórsz apróra vágott petrezselyemzöldet, s kész is van!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: