Az én paradicsomlevesem

Kb. egy kiló érett paradicsomot leforrázok, meghámozom, kivágom a “csutkáját”, negyedekre vágom, botmixerrel összeturmixolom, beledarálok 1-2 piros paprikát (ha van: gogost), felöntöm kb. egy liter vízzel, sózom, felforralom, 2-4 cikk összezúzott fokhagymát teszek bele, esetleg egy csipet őrölt feketeborst, a végén friss bazsalikomot (enélkül sztem nem ér semmit).

Olivaolajban pirított kenyérdarabkákkal és reszelt sajttal kínálom. Kedvenc nyári levesünk.

Reklámok

6 hozzászólás

  1. annyira megtetszett a recept, hogy neki is alltam megfozni, mar rotyog a konyhaban:) es nagyon jo illata van:) majd esetleg azt is megirom ide, hogy hogy sikerult! szeretem a recepteidet, hasonloan fozunk:)

    Válasz

  2. Várom a beszámolót, Ildikó!
    Seron: nálunk a piacon még lehet kapni… 50 baniért adnak egy szálat, amin van jócskán levél is… A virágos ágacskákat megszárítom, télen is főzök olaszosan…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s