Buletin

13 éve (1994 októbere óta) Kolozsváron élek. Ma vettem át az első kolozsvári személyazonossági kártyámat (carte de identitate, más szóval: buletin).

Erre iszunk!

8 hozzászólás

 1. Elég sokat sikert inkognitóban élned a városban. Egy ilyen teljesítménnyel már az USA-ban is esélyesen pályázhatsz az állampolgárságra. Gondolom nem is kelltt kérned, egyenesen hazavitték neked :).
  Gratulálok az új személyidhez.

  Válasz

 2. Nanana, azért a rendőrség sem esik túlzásokba. 🙂
  Nem éltem inkognitóban, volt tartózkodásim/flotántom. Egyik évben maradt volna ki, de akkor elkaptak egy bentlakási razzia során, büntetést kellett fizetnem. Következő évben, amikor kimaradt volna, a “politia de cartier” jött, és jóságosan figyelmeztettek, hogy intézzem el két hét alatt, ha nem akarok bajt.
  Tényleg jó, hogy VÉGE ennek! 🙂

  Válasz

 3. Jaj, nem bírom megállni, hogy ne meséljem el: Kínában a kommunizmus ugyanolyan mechanizmusokkal valósította/ja meg a lakosság ellenőrzését. Többek között azzal, hogy korlátozza a polgárok migrációját, azáltal, hogy településenként bocsátja ki a személyazonossági bizonyítványt – s ezt, mint anno nálunk is, feltételekhez köti. Elég megdöbbentő volt ezt megtudni, hogy végülis mennyire egyformán működnek ezek a rendszerek. Ja, s ők úgy hívják, “hukou”. Úgyhogy gratuálok a hukou-dhoz 😉

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s