Svéd profizmus

Sok fesztiválon megfordultam rövid pályám alatt, többnyire itthon és  Magyarországon, de volt egyszer egy Charleville is. Örebroba, a Svéd Színházi Biennáléra még nem jutottam el, de a szervezésnek már most megelőlegezem a csillagos 10-est, az A++, a nagyon-nagyon jó, a summa cum laude osztályzatot.

Először is a meghívóval együtt program érkezett, a versenyben szereplő előadásokról,  angol ismertetővel. Az első visszajelzést követően már  elkezdték szervezni a személyre szóló programokat. Meg kellett írnom, hogy milyen előadásokat néznék meg az öt nap alatt, illetve milyen szemináriumokon/konferenciákon óhajtok részt venni.  Jelzem, hogy azokra, amelyek nem angol nyelven zajlanak majd, biztosítanak fordítást. Jelzem továbbá, hogy a helyszínen sem késő meggondolni, változtatást kérni, de a privát órarendemet már elküldték e-mailen. Ezzel párhuzamosan az érkezésemhez/távozásomhoz igazított legideálisabb vonatjegyeket foglalták le Stockholm-Örebro és vissza útra, kifizették és postán el is küldték. Hihetetlen, de három munkanap alatt meg is érkeztek. Ma pontosan megírták, hogyan jutok el a reptérről a vonatállomásra, illetve  hogyan találom meg Örebroban a szállodát és a fesztiválközpontot, ahol átvehetem a jegyeket.

Hát így. Tessék kérem tanulni a svédektől. Én mondom: szervezésben profik! A kelekótya franciák kedvesek, de mivel csak saját anyanyelvüket beszélik, lehetetlen volt kommunikálni velük. A magyarországiakra nem panaszkodom, valahogy mindig megoldódott minden probléma, de úgy érzem, nagyon nagy hatással van rájuk a Balkán közelsége. Romániáról és Erdélyről no comment, hisz általában csak akkor kezdik a szervezést, mikor összegyűlt annyi pénz, hogy ne legyen veszteséges a rendezvény , így nem csoda, hogy általában két héttel a nyitónap előtt küldik az első sovány hírt és egy program-verziót, ami az esetek többségében sokszor változik még. S ha már osztom az észt: Citromdíjat adományoznék a Nagyszebeni Nemzetközi Fesztiválnak. Nem is tudom, hogy sikerül eddig olyan jó előadásokat felvonultatniuk…

Reklámok

4 hozzászólás

  1. jöjjön hát a svéd buszos vendégbejegyzésem: kényelmes, légkondicionált busszal robogunk a fapados reptérre (Skavsta, 70 km-re Stockholmtól). kinn kánikula (volt szerencsém a négynapos svéd nyárhoz), de benn hűvös-dzsesszes a hangulat. félúton megszólal a vezető (tökéletes angol kiejtéssel): hölgyeim és uraim, úgy tűnik, hogy gond van a busszal. hamarosan megállok, és szíveskedjenek elhagyni a járművet. így is történt: leszálltunk, és kicsit aggódva kémleltük a láthatárt: lesz ma még repülés? négy-ötperces várakozás után megjelent egy még cuccosabb, még légkondicionáltabb busz, és vígan robogtunk tovább. mindenki elérte a járatát…

    Válasz

  2. amikor először landoltam a skavstai reptéren, a gép ablakából láttam egy fehér állatot besuhanni a magas növényzetbe. Azt hittem, Csodaországba érkeztem, és ez egy óriásnyúl, aztán mondták a házigazdáim, hogy bizonyára nyest (vagy mi) volt. De a Csodaországot eltaláltam.
    Mikor indulsz?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s