Verespatak 2006

Két napig a Szénafesztiválon voltunk. A Dispután is összefoglaltam felemás élményeim, ha véletlenül olvastad, hagyd ki a következő részt, sok új nem lesz benne.


Fesztiválként nagyon gyenge. Az aktivizmus-része is. A meghirdetett bemutatkozók (Greenpeace, Zöld Erdély) min. 1-1 órát késtek, ugyanígy Kocsis Tibor filmjének vetítése. Érdekelt volna a többi is, de csak a Greenpeace képviselőjét hallgattuk meg.

A zene nagyon gyenge volt. Nem vagyok metálrajongó, de ha valami jó, az metálban is jó. Többnyire amatőr, minősíthetetlen színvonalú, hörgős és hajrázós zenekarokhoz volt szerencsém. A Kumm nagyon későn kezdődött (ha egyáltalán volt, nem tudom, senki nem emlegette másnap), a Nightlosers koncertje elmaradt. A Subscribe koncertje azért volt jó az elején, mert a “backstage” domboldalról egymára vetült a bulizó tömeg és a zenekar. Kicsit hümmögtem a a “Kill your father! Fuck your mother!” bevezetőn, de mikor ugyanazok a hangok néhány szám után “Save Rosia Montana!”-t hörögtek a mikrofonba, hát meghűlt bennem a vér.

A színház felhozatal is gyenge volt, de hát nulla fizetségért biztos csak ennyien… és ilyenek jöttek el. A nagykárolyi G.E.T.A. (Grupul Experimental de Teatru cu Amatori) előadása tetszett a legjobban, egy kis őszinte tizenéves lány Alina Nelega E-uri c. monológját mutatta be. Igaz, hogy nem láttam mindent, de a két Club A-s előadástól többet vártam. Diana Giubernea a Vagina-monológokban többnyire mesterkélt és csak két jelenetben értékelhető valamennyire színészi jelenlétének, a Marian Baciu előadása pedig a röhejes határát súrolta erőltetett interaktivizmusával. Csodálkozom, hogy valaki nem kent le neki egy pofont. Ja, és kiütésem van a hosszú hajú színészektől, akik nem kötik-csatolják-pántolják le lobogó tincseiket, és a színpadon állandóan azzal vannak elfoglalva, hogy a fülek mögé simítsák hajukat. Brrr! Az A.R.T Fusion érdekes kísérlettel jelent meg, a közönség beleszólhatot, sőt, eljátszahatott szerepeket, helyzeteket – azok alapján, amit láttam belőlem jó játéknak tűnt.

 

A környék amúgy gyönyörű, csak ajánlani tudom túrázóknak! A szénába-ugrálás is jó mókának tűnt, de nem mertem kipróbálni (nem éreztem túl jól magam). Biciklitúrára is benevezek legközelebb!

 

Finom enyedi bort lehetett kapni (Plébános a neve), és csórékolbászban, sörben sem volt hiány. Olvassátok el Sipikém beszámolóját is (Trombi remek fotóival – ő a fenti kép szerzője is)!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s