MeNő vinetta

Tulajdonképpen a Muszaka light változata. Ma ez volt a díszvacsora, félszáraz tohani vörös borral és fagylalttal…

Hozzávalók: kb. 1 kg vinetta (padlizsán), ugyanannyi paradicsom, 2-3 cikk fokhagyma, friss bazsalikom.

A vinetát meghámozod csíkosra, karikákra vágod, kicsit megsózod. Hagyod kb. fél órát, majd megtörölgeted, és kisütöd kis olivaolajban, teflonban.

Ez lesz az első réteg a jénaiban/tepsiben, erre teszel hajszálvékonyra vágott fokhagymaszeleteket, rá a reszelt mozarellát (jó bőven), majd a paradicsomkarikákat (ajánlatos meghámozni), végül a finomra vágott bazsalikomot. Mind így… kb. háromszor, a tetejére paradicsom kerüljön. Kb. 40 percre beteszed az előmelegített sütőbe (középső fokozat). Nyámi! Ja, az elnevezés azért pont ez, mert egy Menő nőtől tanultam. 🙂

Reklámok

3 hozzászólás

  1. csaba said,

    október 14, 2006 - 2:35 du.

    ma ez lesz az ebéd 🙂

  2. Réku said,

    október 17, 2006 - 9:18 de.

    Nos? Hogy sikerült?

  3. Csaba said,

    november 3, 2006 - 1:56 du.

    isteni volt.:) sajnos csak “szezonban” lehet elkészíteni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: