adminisztrátor

Bizonyára sokan ismeritek. régebb talán “reszponszábil de blokk” volt a neve. Mindegy. Külön állatfajta. Minden hónapban pontosan kiszámolja a sokmilliós fizetését, leosztja a kisnyugdíjasok és az albérlők közt, kiszámolja azt is, mennyit tejelünk a karbantartó cégeknek, aztán ha valami baj van (mert néha van), nem hívja ki a szerelőket. Ennyi lenne a dolga a mindig elhibázott közköltség-számítások mellett. Rá sem hederít.

Nem tudom, már mire gondoljak… Telefonon nem sikerül beszélni vele, állandóan nyaral.

Valami szivárog a falból, egy fővezeték vagy lefolyó meg van repedve, ezt közönséges csapszerelő hiába is nézi meg. Pontosabban megnézte régen, amikor a baj kezdődött, azt mondta, nem nyúlhat hozzá. Egyre rondább és egyre büdösebb a fürdő és az előszoba a beépített ruhásszekrénnyel. Az adminisztrátor nevű állatnak megmutattam, pálinkát is töltöttem neki, hogy emberi módon közelítse meg a problémát… Eltelt minimum három hónap azóta, nem hívta a szerelőket.

A szomszéd néni már az agyamra ment, naponta stresszel, hogy csináljak már valamit, mert a frissen meszelt falán is átütött már… Közben ő is megtette a magáét, kb. egy hónapja akkora botrányt rendezett, hogy a környék csodájára járt. Eredménytelenül.

A házinéni, amikor itthon volt (2-3 hete), a román szomszédnénivel együtt levelet írtak az adminisztrátornak, hogy csináljon már valamit. Eredménytelenül.

Komolyan mondom, nem tudom, mi a teendő… Fel lehet jelenteni? Hol? Könyörögni kell neki? Virágot vinni? Egy egész üveg szilvapálinkát? Ki kell lyukasztani az autója kerekét? Neonzöld festéket kell loccsantani a palotapincsijére? A mi lépcsőházunkban cigiző fiacskáját kellene megrázatni a 220 volttal? Agatha Cristie, segíts! És a vezetéket is javítsad meg!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s